Newsec Egeskov & Lindquist - 2017-12-22

Salg & Udlejning

Ejendom med lange lån blev både udlejet og solgt betinget

Newsec fik til opdrag at sælge ejendommen, Bjarkesvej 5 i Allerød, da lejeren, North Sails, ønskede at flytte sin produktion af sejl til England og dermed fik brug for mindre plads.

Ejendommens to udfordringer var, at den for det første var belånt med et 8-års swaplån, og for det andet manglede cash flow i og med, at lejeren fraflyttede. Ejendommen var derfor svær at sælge til en investor, og Newsec fokuserede derfor på i første omgang at få ejendommen udlejet.

En virksomhed der bl.a. fremstiller medicinske instrumenter søgte efter et lejemål på ca. 1500 m² lager og 500 m² kontor, og vi foreslog dem ejendommen på Bjarkesvej på trods af, den var ca. 30% for stor. For at få økonomien til at gå op for den potentielle lejer, skulle Newsec derfor tilpasse/opdele ejendommen. Et løsningsforslag blev derfor præsenteret for ejer med de nødvendige investeringer i den forbindelse.

Løsningen blev i stedet, til fordel for begge parter, at virksomheden lejede hele ejendommen som domicil med en fremlejeret til anden lejer samt fik forkøbsret, når swap-lånet udløber. Den løsning betød, at ejer slap for at bekoste en opdeling af ejendommen mod en beskeden lejenedsættelse af overskudsarealet. Derudover overtog virksomheden ejendommen, som den var og skal selv afholde udgifter til evt. ændringer. På den måde fik vores kunde både udlejet og formentlig solgt sin ejendom.

Henrik Lyngskjold

Adm. direktør, seniorpartner, MRICS,
Cand.merc., ejendomsmægler, MDE
Silkegade 8, 1113 København K

Kontaktdata Klik her, hvis jeg skal kontakte dig
Kontakt os
Jeg kontakter dig
x

Kontakt os

Henrik Lyngskjold

+45 26 12 13 90 henrik.lyngskjold@newsec.dk

Jeg kontakter dig

Oplys dine kontaktdata og jeg kontakter dig inden for 48 timer.