Newsec Egeskov & Lindquist - 2018-01-16

Capital Markets & investering, Ejendomsmarkedet

Newsec i Aarhus sælger stor detail-ejendom

Ejendommen på Graham Bells vej 13 i Skejby, der huser de to store forretninger JYSK og ILVA, er, efter en kort struktureret proces, solgt.

I 1979 åbnede den første JYSK butik på Silkeborgvej i Aarhus. Forrige år blev der bundet en fin sløjfe på det bløde ekspansionseventyr, idet JYSK forretning nummer 100 også åbnede i byen, hvor det hele begyndte – denne gang på Graham Bells vej 13 under samme tag som ILVA. 

Kommanditselskabet, Ilva Aarhus, der ejede bygningen på Graham Bells Vej, besluttede sig for at sætte ejendommen til salg efter flere års ejerskab og for at udnytte det stærke investeringsmarked der pt. er i Danmark.

Efter interne overvejelser omkring en proces for salg af ejendommen, besluttede ejerne at give Newsec mandatet til at sælge ejendommen i en struktureret proces, som mange af de investeringsejendomme og -porteføljer Newsec i øvrigt sælger.

Da der ikke er mange af denne type og størrelse ejendomme til salg i Danmark, var det vigtigt at salgsprocessen rettede sig imod investorer, som netop interesserer sig for dette detail-segment og har forståelse for udviklingen af out-of-town detailhandel. Detailhandlen forandrer sig meget i disse år, og med en stigende nethandel er det som rådgiver vigtigt at have kendskab til globale tendenser for også at kunne markedsføre ejendommen bedst muligt.

Derfor lagde Newsec capital market team fra begyndelsen en strategi, hvor ejendommen og investeringscasen ikke alene blev præsenteret for potentielle danske investorer, men også igennem Newsec’s capital market teams i de andre nordiske lande, igennem Newsec’s internationale samarbejdspartner, BNP Paribas Real Estate, og oplagte liebhavere.

Salgsprocessen tog ca. tre måneder, idet arbejdet med at præsentere ejendommen og investeringscasen blev påbegyndt kort efter sommerferien i august og afsluttet hen på efteråret. Denne relativt korte salgsproces kunne lade sig gøre, da Newsec sammen med ejerne havde etableret et overskueligt datarum med alle ejendommens dokumenter, således at slutforhandlingerne primært kunne koncentreres om kontraktmæssige forhold.

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Lyngskjold

Adm. direktør, seniorpartner, MRICS,
Cand.merc., ejendomsmægler, MDE
Silkegade 8, 1113 København K

Kontaktdata Klik her, hvis jeg skal kontakte dig
Kontakt os
Jeg kontakter dig
x

Kontakt os

Henrik Lyngskjold

+45 26 12 13 90 henrik.lyngskjold@newsec.dk

Jeg kontakter dig

Oplys dine kontaktdata og jeg kontakter dig inden for 48 timer.