Købstædernes
Forsikring

Cases


Opgave, løsning og resultat

Da den nye administrerende direktør, Anders Hestbech, trådte til den 1. september 2014, stod det hurtigt klart, at Købstædernes Forsikring havde brug for at stimulere virksomhedens innovative og vækstorienterede sider. Som et led i at få dette til at ske, vurderede han sammen med den øvrige ledelse, at der var behov for at flytte til nye kontorlokaler, som i langt højere grad inviterede til et friere og tættere samarbejde mellem virksomhedens funktioner.

Finansdirektøren, Sune Mikkelsen, blev sat i spidsen for opgaven med at finde virksomhedens nye hjemsted. Købstædernes Forsikring er eksperter på forsikring, men ikke på køb og salg af domicilejendomme, og havde derfor besluttet at finde en professionel rådgiver til at sikre den bedst mulige proces omkring ændringen. I efteråret 2015 kontaktede Sune Mikkelsen telefonisk Newsec Egeskov & Lindquist for at få et prospekt på en interessant ejendom. Under samtalen bliver han opmærksom på de fordele, det ville give, at overlade søgeopgaven til Newsecs afdeling for Corporate Solutions, som er eksperter på dette felt.

På et efterfølgende møde præsenterede Købstædernes Forsikring deres ønsker og krav til det nye domicil. Det blev aftalt, at Newsec skulle vende tilbage med et oplæg til den fortsatte proces - herunder et salg af Grønningen 1.

Salg af Grønningen 1

Newsec vurderede Grønningen 1 til at være så attraktiv en liebhaverejendom, at den ville tiltrække stor opmærksomhed i det meget aktive marked. Der var derfor en risiko for, at et normalt udbud ikke ville give den optimale salgspris. Købstædernes Forsikring fulgte anbefalingen om at sælge den i en lukket budrunde.

Der kom 12 bud, som alle lå inden for det interval, Newsec havde angivet. Dehøjstbydende blev inviteret til møde, og Købstædernes Forsikring besluttede hvem de ville gå videre med og salget blev gennemført på meget kort tid.

Køb af Strandgade

Købsprocessen blev sat i gang i januar. Newsec afsøgte markedet - dels ved at se på offentligt udbudte ejendomme og dels via eget netværk for at få de ejendomme med, der ikke officielt var til salg (eller leje).

Projektejendommen - det tidligere Arkitekternes Hus på Strandgade - blev valgt, og Købstædernes Forsikring fik eksklusivitet. Der blev lavet et Letter of Intent med hovedrammerne, og mens arkitekter mv. arbejdede med en plan for indretning og istandsættelse, sørgede Newsec og advokater for at få det økonomiske og det juridiske på plads.

Købet af Strandgade skulle endeligt besluttes på et bestyrelsesmøde. For at bevare det økonomiske overblik, betød det, at indikative bud på Grønningen skulle ligge klar inden dette.

Den endelige køber af Grønningen nåede at afslutte sin Due Diligence dagen før bestyrelsesmødet. Salget blev besluttet på samme bestyrelsesmøde som købet.

Fakta

Kunde: Købstædernes Forsikring
Geografi: København K
Størrelse: 7.000 m²
År: 2016

 


Den nye ejendom

  • Var indtil for nylig Arkitekternes Hus
  • 3.720 m² indrettes med 180 arbejdspladser,
  • Fordelt på 5 etager + kælder
  • Der er 28 p-pladser på matriklen
  • Har Fitnesslokaler i kælderen
  • Kantinen er placeret i stueetagen


De nye omgivelser

  • Ejendommen ligger på grunden, hvor Gammel Dok fungerede som tørdok fra 1739-1919. Området er fredet.
  • Nabolaget byder på et stort antal caféer og restauranter - også i den dyre ende. De servicerer de ansatte på områdets mange kontorer og beboerne i de eksklusive lejligheder.
  • Miljøstyrelsen og Udenrigsministeriet ligger i samme gade, og Nordea er endnu ikke flyttet fra ejendommen på den anden side af Torvegade.
  • Der er gåafstand til Christianshavns Kanal og Inderhavnsbroen med forbindelse til Nyhavn, og den nærmeste metrostation ligger ved Christianshavns Torv ca. 450 meter væk.

Louis Kjærgaard

Seniorpartner, MRICS, ejendomsmægler, valuar, MDE
Silkegade 8, 1113 København K

Kontaktdata Klik her, hvis jeg skal kontakte dig
Kontakt os
Jeg kontakter dig
x

Kontakt os

Louis Kjærgaard

+45 23 73 40 33 louis.kjaergaard@newsec.dk

Jeg kontakter dig

Oplys dine kontaktdata og jeg kontakter dig inden for 48 timer.

Lignende Cases