En elefantastisk Carlsberg-villa solgt til dansk investor

En elefantastisk Carlsberg-villa solgt til dansk investor

1. marts 2019, Newsec Advisory A/S

I Carlsberg Byen er mursten ikke bare mursten. De gamle industribygninger er et stykke Danmarkshistorie, der fortæller om det nye bykvarters fortid som bryggeri og giver området en helt særlig atmosfære. En af kvarterets fredede bygninger, kendt som Det Grå Hus, har Newsec Advisory for nylig solgt til ejendomsinvestor Lars Fogh, der vil foretage en gennemgribende istandsættelse fra kælder til kvist og, med respekt for de smukke bygningsdetaljer, indrette et unikt kontormiljø. Adressen er den særegne, Bag Elefanterne 1 – grundet beliggenheden ved den ikoniske Elefantport, på grænsen til Frederiksberg.

Det Grå Hus er, med sin fine beliggenhed nær Elefantporten, en af Carlsberg Byens historiske perler. Den imposante villa, der er tegnet af den kendte arkitekt Hack Kampman, er præget af smukke udsmykninger, arkitektoniske detaljer og byggeteknik i særklasse.

”Det er ikke tit, at man får muligheden for at formidle en ejendom med et så spektakulært eksteriørt udtryk som Det Grå Hus. Ejendommen trænger bestemt til en kærlig hånd for at blive bragt tilbage til fordums grandiositet, og det er en ombygning, der vil kræve en del af den nye ejer”, fortæller Brian Tretow-Loof, Head of Transactions i Newsec Advisory.

Udfordrende salgsproces

Netop kombinationen af at huset er fredet og attråværdigt samtidig med, at det kræver en omfattende istandsættelse, gjorde salgsprocessen udfordrende.

Der var utroligt mange interesserede i ejendommen, men usikkerhed omkring renoveringsprocessen vakte bekymring hos både investorer og entreprenører. Investorerne var primært nervøse for omkostningerne, medens entreprenørerne var mere bekymrede for processen med de nødvendige tilladelser fra bl.a. Slots- og Kulturstyrelsen og Københavns Kommune - og begrænsninger i en evt. konvertering til boligformål, som flere udtrykte ønske om.

”Vi er meget tilfredse med at have fundet den helt rigtige køber, der med det samme kunne se idéen i at istandsætte og genudleje ejendommen som et eksklusivt kontorhus, hvilket passer godt ind i Carlsberg Byens øvrige mix af nye boliger og erhvervsejendomme. Lars Fogh er desuden i gang med at renovere flere fredede ejendomme i Tyskland og har en årelang erfaring i, hvordan man tager hånd om mere specielle og historiske ejendomme”, siger Brian Tretow-Loof.

Til at hjælpe med den omfattende renovering har den nye ejer entreret med arkitekt Poul Schülein fra Arkitema, der har stor erfaring med fredede ejendommen, bl.a. Frederik d. 8’s palæ, Amaliegården og Hotel Ottilia der, ligesom Arkitema selv, er beliggende i Carlsberg Byen.

Flyt ind i nyt og enestående kontormiljø i 2020

Allerede nu har flere interesserede lejere meldt sig på banen. De må dog væbne sig med lidt tålmodighed, da de nye kontorer først vil være klar til indflytning medio 2020.

Sælger er Dansk Ejendoms Management, der ejes af arkitekt Frantz Longhi, og som efter en vellykket turn-around frasolgte den velkendte keramikvirksomhed Kähler i 2018. Som et lille kuriosum har kunstkeramikeren Karl Hansen Reistrup, der var tilknyttet Kähler i slutningen af 1800-tallet, også stået for en del af den detaljerige udsmykning i Det Grå Hus.

Med salget af Det Grå Hus har Newsec nu formidlet i alt 12 salg og udlejninger i Carlsberg Byen og har flere opgaver på vej i og omkring den eftertragtede bydel.

Kontakt gerne Newsec Advisory på info@newsec.dk for yderligere oplysninger om de kommende lejemål i Det Grå Hus.

Kontakt

Brian Tretow-Loof Direktør, seniorpartner, HD, MDE, MRICS +45 40 20 78 70