15. maj 2019

I midten af 2018 indgik Food Folk et strategisk partnerskab med Newsec Advisory om udvidelsen af fastfoodgiganten med over 200 nye McDonald’s restauranter i Norden. Med Newsecs tilstedeværelse i de nordiske lande kan rådgivningsvirksomheden tilbyde en totalløsning på tværs af landegrænser.  

Verdens største burgerkæde McDonald’s har ambitioner om at vokse med mere end 200 restauranter i Norden inden for de næste 10 år. Newsec Advisory i Norden er udpeget som strategisk partner, som skal hjælpe med at realisere fastfoodgigantens vækstplaner.  
 
Et langsigtet projekt som McDonald’s indeholder mange facetter, som passer godt til vores måde at arbejde på som ejendomsrådgivere. Med vores høje faglighed og specialistviden, der går på tværs af hele Norden, kan vi hjælpe kunden med at komme i mål med deres vækstplaner i samtlige lande. Vi oplever også, at flere og flere internationale kunder ser fordelene i at samarbejde med én partner, der med et netværk af nordiske kontorer kender til markedet i både Sverige, Danmark, Norge og Finland,” siger administrerende direktør i Newsec, Morten Jensen. 

Kompleks rådgivningsopgave  

Samarbejdet med McDonald’s udsprang i Danmark og udviklede sig herefter til et større nordisk samarbejde, som indledtes i sommeren 2018, og som fortsætter over de næste fire år. Opgaven består dels af en analyse af samtlige ejendomme, der er til brug for McDonald’s restauranter, og dels af rådgivning og assistance i forhold til at finde og sikre nye lokationer til de fremtidige restauranter.  
 
Opgaven, der handler om at identificere og sikre de bedst mulige placeringer af nye McDonald’s restauranter, rækker ud over den klassiske ejendomsmægleropgave og kræver et indgående kendskab til McDonald’s’ forretning og herunder, hvad der driver omsætningen for bedst muligt at kunne rådgive om køb eller leje af erhvervsejendomme i et kompleks marked.  

Om McDonald’s i Norden 

McDonald’s blev i 2017 købt af det private investeringsselskab Terra Firma, der er ejet af den engelske finansmand, Guy Hands, som står bag udvidelsesplanen. Food Folk Danmark er Development Licensee for McDonald’s i Danmark, hvor samtlige restauranter er franchisetagere. McDonald’s har 434 restauranter i Norden – heraf 89 i Danmark, 210 i Sverige, 70 i Norge og 65 i Finland. 

Udlejning og salg
Brian Tretow-Loof Seniorpartner, direktør, Head of Capital Markets +45 40 20 78 70