Medicinalvirksomhed indtager kalvebod brygge

Den store domicilejendom på Kalvebod Brygge 35-37 har fået ny lejer. Det er den danske medicinalvirksomhed Abacus Medicine, der flytter fra deres hovedkontor på Vesterbrogade til havnefronten i København V. Forude venter en totalrenovering af de 5.600 kvadratmeter, der er ejet af Dades og udlejet af Newsec Property Asset Management, der også har bygningen under forvaltning.

30. marts 2021

Nr. 35-37 på Kalvebod Brygge er opført i 1997 og har plads til 400 medarbejdere. Flere potentielle lejere så muligheder i de mange kvadratmeter med en beliggenhed i 1. række ud til vandet i et område, der er i hastig forandring mod at blive mere livligt. I 2022 er det planlagt at Bjarke Ingels’ studieboliger, Kaktustårnene, står færdige til indflytning, og i 2023 forventer IKEA at åbne et varehus på Kalvebod Brygge.

Rigeligt med plads var netop hvad den familieejede virksomhed Abacus Medicine, der er i kraftig vækst, havde behov for. Medicinalfirmaet blev grundlagt i København i 2004 og har lige siden boet på indre Vesterbro. Virksomheden har i dag 250 medarbejdere i København og mere end 1.000 globalt.

”Vi har i et stykke tid været klar til at flytte fra Vesterbrogade, men det var vigtigt for os fortsat at bo centralt. På Kalvebod Brygge flytter vi ind i en ejendom, vi kan vokse i, og vi får samtidig mulighed for at sætte vores præg på indretningen, der skal tage udgangspunkt i det omkringliggende miljø og fremstå mere maritimt,” fortæller Flemming Wagner, CEO i Abacus Medicine, der også får bedre parkeringsforhold på den nye adresse. På matriklen er der parkeringsplads, ligesom der bliver adgang til private parkeringspladser ved bygningen Glaskuben, der ligger tæt på.

”De mange parkeringspladser til både biler og cykler er til gavn for vores mange medarbejdere, ligesom den korte afstand til Hovedbanegården og metro er fordelagtig. Vi er meget glade for den aftale, som vi har indgået med Newsec på vegne af Dades,” slutter Flemming Wagner.

Ejendomsdirektør i Dades glæder sig over udlejningsprocessen af ejendommen, der har kastet én domicillejer af sig, og derfor er omkostninger ved opdeling af domicilet undgået.

“Der har i processen været flere interesserede lejere til dele af ejendommen, men Newsec formåede virkelig at handle hurtigt og fandt en domicillejer, hvilket ejendommen er optimal og skabt til. Vi ser frem til et langvarigt samarbejde med Abacus Medicine,” siger Niels-Peter Edvardsen, ejendomsdirektør i Dades.
Ejendomsselskabet Dades ejer desuden bygningerne Glaskuben og Krystallen på Kalvebod Brygge.

Abacus Medicine flytter ind i den nyrenoverede ejendom pr. 1. september 2021.

Property Asset Management

Kontakt

Martin Bekker Bauer Kommunikationschef Direkte +45 45 26 01 97 Mobil +45 26 15 50 52