Newsec Advisory indstillet til Estate Medias Velkomstpris 2019

15. juli 2019

Newsec Advisory er nomineret til Velkomstprisen af Estate Media for Danmarks første Business Improvement District. Det er 8. år i træk, at mediet kårer de aktører, der har gjort sig særligt bemærket i branchen. 

I takt med at detailhandlen ændrer sig, står mange investeringsejendomme over for en række udfordringer. Flere og flere butikker i strøgejendomme i bymidter står tomme, og de butikker som endnu holder stand, kommer under fortsat pres. Det bliver ikke nemmere, hvis byrummet ikke ’spiller’ med. Det kan være den løbende vedligeholdelse af ejendomme, der ikke altid bliver prioriteret, og mange kommuners besparelser på gadevedligeholdelse, byinventar og belysning er heller ikke med til at højne kvaliteten i byområderne.

Kåringen af vinderne

De fem priser uddeles på Ejendomsdagene 2019, som afholdes den 29. og 30. august på hotel Marienlyst i Helsingør.

De andre nominerede til Velkomstprisen 2019 er PropTech Danmark, Boligminister Kaare Dybvad, SBB og Nybygget.dk.

Velkomstprisen 2018 gik til det svenske investeringsselskab Balder for deres arbejde med bæredygtigt byggeri – heriblandt et NZEB-projekt bestående af næsten energineutrale bygninger (Nearly Zero Energy Buildings).

Private engagerer sig i byrummene

Business Improvement District (BID) er en organisatorisk ramme, der fremmer lokalt engagement, tilfører ressourcer til et afgrænset område, og som skaber merværdi. BID-initiativet sættes typisk i gang af en række ejendomsejere inden for samme lokalområde, som ønsker at vende den aktuelle situation til noget bedre. Målet er at opgradere lokalområdet for at gøre byerne mere indbydende og attraktive for de besøgende og borgerne og dermed skabe bedre vilkår for detailhandlen. BID-modellen findes i mange lande og har eksisteret siden 1980’erne, men eksisterer endnu ikke i Danmark. Etableringen af et BID kræver en lovgivning, der giver mulighed for at opkræve et obligatorisk kontingent, som finansierer projektet.

BID Frederiksberggade

CC Property, der nu er en del af Newsec Advisory, har taget denne udfordring op og formået på mindre end 1 år at samle ejendomsbesidderne i Frederiksberggade (Strøget) i København omkring projektet Business Improvement District Frederiksberggade.

Formålet med projektet er at forbedre forholdene på Frederiksberggade, så der skabes en fremtid, der på afgørende områder er markant bedre end den nuværende. Det gælder for ejendomsværdisætningen, for udlejning og udlejningspriser, for arkitektur og byliv og for samarbejdet med Københavns Kommune og andre relevante myndigheder.

Morten Jensen Adm. direktør, Seniorpartner, MRICS Registered Valuer, E-MBA, Statsaut. revisor +45 51 68 78 88