Newsec vinder stor kontrakt om Abrdn's danske ejendomsportefølje

abrdn og Newsec Property Asset Management har indgået en aftale om full service ejendomsforvaltning af investeringsselskabets markante ejendomsportefølje i Danmark. Aftalen, der træder i kraft 1. april 2022, drejer sig om en portefølje af erhvervs- og boligejendomme med et samlet areal på mere end 100.000 kvadratmeter.

Newsec vinder stor kontrakt om Abrdn's danske ejendomsportefølje
11. februar 2022

Den nye samarbejdsaftale mellem abrdn(tidl. Aberdeen Standard Investments) og Newsec vedrører selskabets danske ejendomsportefølje og indeholder full service ejendomsforvaltning og selskabsadministration. Det gælder også driftsledelse af alle ejendomme samt ESG-ydelser, hvor dataindsamling, CO2-rapportering og energioptimering skal understøtte abrdn’s ambitiøse bæredygtighedsstrategi. 

Aftalen vedrører ejendomme beliggende i større byer i hele landet og består af både bolig, kontor, detail og logistik. Udviklingen af porteføljen vil ske i tæt samarbejde med abrdn i Tyskland.

Merle Manys, Head of Asset Management Nordics hos abrdn udtaler:

”I abrdn efterstræber vi altid et tæt samarbejde med lokale aktører, der har ekspertise, ressourcer og netværk til at drive en positiv udvikling af vores portefølje. I Newsec har vi fundet en samarbejdspartner, der kan levere på en række vigtige services. Samtidig vil Newsec være en væsentlig sparringspartner i forhold til vores ESG-indsats og de bæredygtighedshensyn, der indgår som en naturlig del af alle vores investeringsaktiviteter.” 

Viser styrken i full service ejendomsforvaltning

I Newsec glæder man sig over at være blevet valgt som ny samarbejdspartner for en international og toneangivende investor med grønne ambitioner.

”Vi er stolte og ovenud glade for at være blevet valgt af abrdn til at stå for administration og drift af en række meget interessante ejendomme. Vi glæder os til at levere værdiskabende løsninger og understøtte vores nye kundes langsigtede strategi på det danske ejendomsmarked. Det gælder ikke mindst i den grønne omstilling af porteføljen, hvor vi vil kunne levere en række håndgribelige løsninger, der kombinerer vores viden om bygninger og energi med data fra ejendommene,” siger Kim Andersen, adm. direktør i Newsec.

Head of Sales i Newsec, Michéle Krarup, der har været ansvarlig for Newsecs tilbud i udbudsprocessen, supplerer:

”Stor tak til abrdn for en professionel udbudsproces, hvor der har været en god og åben dialog om deres behov, og hvor de kunne matche med vores servicetilbud. Vi glæder os til at samarbejde med en ambitiøs international investor og vise den fulde styrke af vores services og bringe perspektiver i spil fra hele vores nordiske organisation. Hvad enten det handler om administration og drift, rapporteringsværktøjer, lejeroplevelser eller grønne helhedsløsninger, vil vi kunne bidrage til en positiv udvikling af porteføljen.”

Aftalen træder i kraft 1. april 2022 og vedrører i alt 105.000 kvadratmeter, primært beliggende i København, Odense og Aarhus. Newsec Property Asset Management er den største ejendomsforvalter i Nordeuropa med i alt 47 millioner kvadratmeter under forvaltning.

Property Asset Management