Newsec
Property 
Outlook

Efterår 2018


Seneste analyse af de nordiske ejendomsmarkeder

Internationale investeringer i de nordiske lande er vokset over de seneste år. Det er imidlertid mindre kendt, at en voksende andel af disse grænseoverskridende investeringer tenderer til at være internordiske. I dette nummer af Newsec Property Outlook har vi analyseret, hvordan transaktioner på tværs af landegrænser har udviklet sig over tid.

Hovedkonklusioner

  • Udenlandske investeringer i de nordiske lande er de seneste år forøget. Internordiske investeringer har historisk set haltet bagefter, men er de sidste par år halet ind på de andre. 2018 vurderes til at blive det første år, hvor internordiske investeringer udgør en større andel af transaktionsvolumen end andre internationale investeringer. I første halvdel af 2018, repræsenterede internordiske investeringer 24% af totalvolumen, mens andre udenlandske investeringer udgjorde 16%.

  • Internordiske investeringer er stigende, og nordiske investorer har klare præferencer, som adskiller sig væsentligt fra andre internationale investorer. Sidstnævnte investorer foretrækker kerneaktiver som kontorer og detailejendomme – specielt i hovedstæderne. De mest attraktive investeringer blandt nordiske investorer omfatter boligejendomme i København og Sveriges regionsbyer, men også offentlige bygninger og andre investeringsobjekter uden for hovedstæderne er i vækst.

Efterår 2017

Newsec Property Outlook

Forår 2017

Newsec Property Outlook

Efterår 2016

Newsec Property Outlook

Forår 2016

Newsec Property Outlook

Efterår 2015

Newsec Property Outlook

Forår 2015

Newsec property Outlook

Efterår 2014

Newsec property Outlook