• Vores ydelser
  • Insights
  • Karriere
  • Medier & Nyheder
  • Om os

Newsec bidrager til bæredygtighedsstempel af PFA-portefølje: ”Den første af sin slags i Danmark.”

PFA har taget et betydeligt skridt mod en mere bæredygtig ejendomsportefølje med hele 117 danske bolig- og erhvervsejendomme, der nu kan klassificeres som bæredygtige investeringer ifølge EU. En anerkendelse, som Newsec er stolte af at have bidraget til.

15. MARTS 2024

 ▪ 2 Min læsetid

Flemming Poulsen

Head of Specialized Clients

+ 45 86 75 63 70

E-mail

Del

Status

completed

EU’s bæredygtighedsstempel bekræfter, at ejendommene, der har en samlet værdi på 15 mia. kr., opfylder en række høje standarder inden for klimaindsats, biodiversitet og arbejdstagerforhold, som er defineret i EU's udstukne taksonomi.

En dedikeret indsats

Newsec har spillet en central rolle i at sikre taksonomi-godkendelsen fra Rådet for Bæredygtigt Byggeri (RFBB) ved at fremlægge den nødvendige dokumentation for cirka 30% af den godkendte porteføljes værdi, dækkende 24 ud af de 117 ejendomme. Den vellykkede godkendelse er frugten af en dybdegående gennemgang af porteføljen og års dedikeret arbejde med at realisere kontinuerlige forbedringer i PFA's erhvervsejendomme – forbedringer, som nu er blevet officielt anerkendt.

”Selvom den her type klassificering vil blive udbredt over de kommende år, så er det første gang, vi ser den placeret på en dansk ejendomsportefølje – det er i sig selv fantastisk at være en del af,” forklarer Flemming Poulsen, Head of Specialized Clients.

”Dette ubetrådte terræn har betydet ekstra krav til både dokumentation og procedure for alle involverede parter, da vi skulle sikre at alt levede op til kravene. Vi er stolte af at have de nødvendige kompetencer og viden til at være med på den her bølge og støtte vores kunders ambitioner – til gavn for os alle.”

Fælles EU-regler hjælper branchen: ”Vi taler et fælles sprog”

EU-taksonomien er en del af European Green Deal og trådte i kraft i 2022 og udrulles gradvist. For at overholde taksonomien, skal man kunne dokumentere, at man bidrager til og overholder specifikke miljømål.

”Ejendomsbranchen nyder godt af, at taksonomien kommer med nogle klare kriterier, mål og konkrete krav. Det gør, at vi alle kan tale ud fra et fælles sprog,” lyder det fra Flemming Poulsen.

Arbejdet med at sikre, at PFA’s ejendomme lever op til taksonomien, er sket i tæt samråd med RFBB, som har kontrolleret og verificeret dokumentationen for hver ejendom i forhold til EU-kravene.

Halvdelen af PFA's danske ejendomsportefølje har nu bæredygtighedsstemplet, og der er planer om at få flere ejendomme til at opfylde EU's regler i de kommende år. En opgave, som Newsec ser frem til at bidrage til.

Seneste cases

Få de seneste nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig for at få opdateringer og relevante nyheder fra Newsec. Vi vil ikke kontakte dig oftere end nødvendigt.

Hold dig opdateret på ejendomsmarkedet

Tilmeld dig og modtag Newsec Advisorys nyheder om erhvervs- og investeringsejendomme, markedsrapporter og seminarinvitationer på e-mail.

Newsec Advisory News