• Vores ydelser
  • Insights
  • Karriere
  • Medier & Nyheder
  • Om os

Det danske ejendomsmarked efterår 2022

Come-back for ejendomsinvesteringerne i 2. kvartal

Fra rapporten

Ejendomsinvesteringerne kom stærkt tilbage i 2. kvartal efter en kort afmatning i 1. kvartal, der bl.a. skal ses i lyset af krigen i Ukraine og den deraf afledte usikkerhed. Der blev handlet ejendomme for 24,4 milliarder kr. i 2. kvartal, hvilket er et rekordhøjt niveau og tyder på, at handler, der kan være sat på ”stand by” i 1. kvartal, blev gennemført kort efter. Ser man på årets første halvår er transaktionsværdien stort set på samme – meget høje – niveau som i 1. halvår 2021. Der blev handlet ejendomme for 43,9 milliarder kr. i årets første halvår.

Læs om den seneste udvikling i rapporten ”Det danske ejendomsmarked – efterår 2022”

De pessimistiske forventninger til fremtiden fylder meget, men det er svært at få øje på konkrete beviser på en økonomisk nedtur.

Pilen peger opad for markedsrenterne, og det finansielle klima er blevet køligere.

Fortsat stor interesse for danske ejendomme blandt udenlandske investorer – de efterspørger boliger og industriejendomme.

Afkast på ejendomme har været faldende over en længere periode, men nu betyder stigende renter og usikkerhed, at afkastet så småt er begyndt at vende opad.

Inflationen giver mulighed for høje lejestigninger. Hvor meget lejeniveauet kommer til at stige, afhænger af den samlede balance mellem udbud og efterspørgsel, og af lejers konkrete forhandlingsposition over for udlejer.

Detaljer

Udgivelsesdato

221001

Sider

Sprog

Danish

Tags

Seneste rapporter og analyser

Få de seneste nyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig for at få opdateringer og relevante nyheder fra Newsec. Vi vil ikke kontakte dig oftere end nødvendigt.

Hold dig opdateret på ejendomsmarkedet

Tilmeld dig og modtag Newsec Advisorys nyheder om erhvervs- og investeringsejendomme, markedsrapporter og seminarinvitationer på e-mail.

Newsec Advisory News