Boligejendomme forbliver det største segment igen i 2019

Bolig Transaktionsmarkedet 2019

Boligejendomme forbliver det største segment igen i 2019

Udlejningsejendomme udgør stadig den største del af transaktionsvolumen med 42 % af den samlede volumen svarende til 23 mia. kr., hvilket er et fald på 36 % i forhold til 2018-niveauet på 36,7 mia. kr.   

Størstedelen af transaktionsvolumen med boliger er placeret i København og Storkøbenhavn, som sammen udgjorde 52 % af transaktionsvolumen i 2019.  

Storkøbenhavn udgjorde 11 % af boligtransaktionsvolumen svarende til 2,5 mia. kr. – dette er en fremgang sammenlignet med sidste år på 8 %, hvor niveauet var 2,2 mia. kr. I perspektivet af et generelt fald i transaktionsvolumen, så vidner dette om en stigende efterspørgsel efter boliginvesteringer i forstæderne til København, hvor investorerne kan opnå et større afkast, og hvor flere handler er mulige.  

Aarhus stod for 35 % af boligtransaktionsvolumen i Jylland.

Et par af de danske institutionelle investorer har i 2019 eksekveret en strategi, der involverer opkøb af boligejendomme i større provinsbyer, der er udpeget til vækstbyer. En del af disse er i Jylland, hvilket bl.a. er med til at drive transaktionsvolumen i Jylland.  

Udlejningssegmentet forsætter sin vækst i 2019, hvor der igen kan observeres stigninger i andelen af udlejningsboliger i forhold til ejerboliger.  

Drastisk fald i handlen med ældre ejendomme grundet debat om paragraf 5.2 i 2019

I 2018 var volumen omkring 35 mia. kr., boligsegmentet faldt altså med 35 %. Dette skyldes blandt flere ting hele polemikken omkring paragraf 5.2, der afledte usikkerhed omkring lejeniveauer. Der ses et stort fald i antallet af transaktioner med OMK-ejendomme. Faldet i transaktionsvolumen for OMK-ejendomme svarer til 72 % på landsplan og 80 % for København, men ikke kun debatten om boliglejen har sænket investeringsvolumen. Der er ganske enkelt også færre ejendomme til salg. Det opleves i stigende grad, at køber skal give en præmie for, at få potentielle sælgere til at give slip på deres ejendomme, da alternative kapitalplaceringer i det nuværende lav-rentemiljø, er få.  

Nyhedsbrev Tilmeld >>
Investering Læs mere >>
Analyser Læs mere>>