Udvikling af ny Aarhus-bydel

Project Consultancy

Udvikling af ny Aarhus-bydel

Baggrund

I forbindelse med Fergusons frasalg af de to selskaber Silvan og Stark skulle en del af ejendommene udvikles, optimeres og frasælges enkeltvis. Newsec havde fået til opgave at sælge den såkaldte DT-grund i Aarhus, der aktuelt huser byggemarkederne Stark og Silvan – i alt 36.000 kvadratmeter med mulighed for at opføre 70.000 kvadratmeter.

Udfordring

Salget skulle helst ske hurtigst muligt til den optimale pris. Kunden havde allerede på forhånd haft forhandlinger med en projektudvikler, men synes ikke at kunne få forhandlingerne afsluttet.

Løsning

Newsec kontaktede en håndfuld projektudviklere, herunder den projektudvikler der allerede havde været ført forhandlinger med, og indledte forhandlinger med disse.

Resultat

Den første projektudvikler gik igen til forhandlingsbordet, og der blev indgået en aftale med PensionDanmark og CASA, der sammen vil udvikle området til en ny eftertragtet bydel. De to byggemarkeder og Silvans administration vil i en periode fortsætte som lejere i de eksisterende bygninger. PensionDanmark vil investere 2 milliarder kr. i at udvikle 70.000 kvadratmeter bæredygtige livstilsboliger og erhvervsbygninger på DT-grunden, der er et af de sidste større udviklingsarealer i Aarhus midtby.

  • Resumé Newsec rådgiver Ferguson i salget af 36.000 m² projektgrund til udvikling af ny Aarhus-bydel
  • Beliggenhed Aarhus
  • Kunde Ferguson Holdings Aarhus
  • Status 2018
  • Serviceydelser Salgsrådgivning, forhandling

Kontakt

Morten Jensen Seniorpartner, adm. direktør, Head of Advisory Denmark +45 51 68 78 88