Det danske ejendomsmarked

Efterår 2021

Den positive udvikling i dansk økonomi fortsatte i 3. kvartal med høj vækst i BNP og beskæftigelse. Genåbning af samfundet har haft en tydelig positiv indvirkning på økonomien. Fremadrettet er forventningerne i dansk erhvervsliv generelt positive, og prognoserne for dansk økonomi peger i retning af, at den høje vækst vil fortsætte i 2022.

Også på ejendomsmarkedet fortsætter den fremgang, der satte ind i slutningen af 2020.

I rapporten kan du læse om de seneste tendenser på ejendomsmarkedet, hvor vi bl.a. ser på følgende emner:

  • I 3. kvartal 2021 blev der handlet ejendomme for 20 mia. kr., og den samlede transaktionsværdi i årets tre første kvartaler var knap 70 pct. højere end samme periode 2020.

  • Den livlige handelsaktivitet er fortsat i 4. kvartal, og 2021 vil uden tvivl overgå 2020. I Newsec forventer vi, at ejendomsinvesteringerne vil være tæt på, eller lidt over, rekordniveauet fra 2017.

  • Udenlandske investorers efterspørgsel efter boligejendomme er den væsentligste årsag til den store investeringsaktivitet. Der er også stor udenlandsk interesse for logistikejendomme. Handlen med kontor- og detailejendomme er derimod begrænset.

  • Ejendomsinvesteringsmarkedet afspejler en situation, hvor der er stor brugerefterspørgsel efter boliger og logistikejendomme, og et udbud, der ikke kan matche det. Situationen er mere balanceret på kontormarkedet, hvor lokale udbuds- og efterspørgselsforhold varierer. Lejemarkedet for detaillokaler er generelt set stadig presset, men der er tegn på bedring.

Se rapporten i større udgave her>>

Kontaktperson

Få analyser på mail

Tilmeld dig seneste nyt fra ejendomsmarkedet.

Ved at tilmelde dig takker du ja til at vi sender artikler, baseret på de seneste udviklinger og kommende tendenser i ejendomsmarkedet.  

Derudover kan du forvente at modtage links til rapporter, invitationer til events og meget mere, men kun materiale relateret til investeringsmarkedet for erhvervsejendomme.

Har du spørgsmål eller interesse i at modtage nyheder om specifikke emner så kontakt os gerne her.

 

Vil du vide mere?

Hvem er Newsec? Læs mere
Ejendomme til salg / leje Søg ejendomme>>
Analyser Læs mere>>
Newsec Advisory Kontakt os >>