Newsec Property Outlook

Efterår 2018

En Nordisk kærlighedshistorie?

Det seneste nummer af Newsec Property Outlook analyserer data om nordiske og internationale investorer. Tallene viser tydeligt, at indenlandske investorer oplever stigende konkurrence fra deres nabolande.

Udenlandske – og især internordiske – transaktioner har i de seneste år oplevet en betydelig stigning i de nordiske lande, mens andelen af indenlandske transaktioner er faldet. For første gang står nordiske købere nu for en større andel end ikke-nordiske købere, henholdsvis 24 procent og 16 procent. Svenske, finske, norske og danske investorer, der tidligere forsøgte deres held i Tyskland, Storbritannien eller Sydøstasien, har i vid udstrækning konkluderet, at der er fordele ved at holde pengene tættere hjemme på.

"Selvom folk joker om finske saunaer, norsk langrend, danske sildefrokoster og svensk konsensusbaseret beslutningstagning, kan man ikke benægte det faktum, at vores lande og kulturer har en hel del til fælles. På trods af at visse traditioner og udtryk er forskellige, finder vi det forholdsvist let at forstå hinanden. En følelse af forståelse reducerer usikkerhed og risiko - og som vi alle ved, er det godt for forretning," siger Max Barclay, chef for Newsec Advisory i Norden.

Forskellige retninger i investeringsstrategier

Det er klart, at investorernes oprindelse har indflydelse på deres præferencer. Investeringer foretaget mellem de nordiske lande er primært rettet mod kontorer, men også segmenter som offentlige ejendomme og logistik. Ikke-nordiske investorer fokuserer på kerneejendomme i hovedstæderne – med en præference for indkøbscentre inden for detailområdet. Nordiske investorer foretrækker også hovedstæder, men er samtidig interesseret i alternative lokationer. For eksempel er boliger i mindre svenske regionsbyer meget populære blandt denne gruppe investorer sammen med boliger i København og kontorer i Oslo.

"I begyndelsen af 00'erne tog Newsec en strategisk beslutning om at styrke forbindelserne mellem de nordiske og baltiske markeder ved at tænke og agere mindre som individuelle lande. Vi mærker stor interesse for vores region og et stærkt krav om at samarbejde med én hellere end flere spillere, hvilket vi er stolte af at tilbyde gennem vores tilstedeværelse i alle syv lande i Norden og Baltikum," siger Max Barclay.

Kontaktperson

Øvrige Newsec Property Oulook rapporter

Newsec Property Outlook Forår 2019

I det seneste nummer af Newsec Property Outlook analyserer vi co-working trenden og ser på,...

Newsec Property Outlook efterår 2018

I denne udgave af Newsec Property Outlook kigger vi på relationen mellem de nordiske lande –...

Newsec Property Outlook Forår 2018

Newsec analyserer nogle af ejedomsbranchens temaer for at skille fakta fra fiktion.