Husleje - betaling og regulering

Betaling af husleje
Mens du bor til leje, skal du indbetale den aftalte husleje hver måned eller hvert kvartal i henhold til, hvad der er aftalt i lejekontrakten. Lejen skal indbetales den 1. i hver måned, men falder den 1. på en lørdag eller en helligdag, forfalder lejen først den efterfølgende første hverdag. Det er altid dit ansvar som lejer, at indbetale huslejen til tiden.


Betalingsservice
I Newsec anbefaler vi, at du tilmelder din betaling til Betalingsservice. På den måde er du sikker på, at huslejen altid bliver betalt til tiden, samtidig med at det mindsker det manuelle arbejde for både dig og vores administratorer.

Hvis du ikke er tilmeldt Betalingsservice, vil du i stedet modtage et indbetalingskort. I den forbindelse er det vigtigt, at du anvender de specifikke oplysninger på indbetalingskortet, så vi altid kan identificere din indbetaling.
Du kan tilmelde dig betalingsservice ved at bruge BS-identifikationsnummeret, BS-nummeret og debitorgruppenummeret, som fremgår af dit velkomstbrev eller på din første opkrævning. Kontakt din bank, hvis der er problemer med din betalingsservice-opkrævning.


e-Boks
Vi anbefaler, at du tilføjer Newsec som godkendt afsender til din e-Boks, så du modtager alle breve fra os elektronisk.


Regulering af husleje

- Hvor tit reguleres huslejen?
Lejen reguleres ofte to gange om året. Det er ofte regulering på baggrund af skatter og afgifter, pristalsregulering eller omkostningsbestemt husleje. Det står i lejekontraktens §11, hvad din husleje reguleres efter.


- Hvor meget reguleres huslejen med?
Det kan vi desværre aldrig oplyse, men pristallet som vi beregner ud fra er nettoprisindekset. Du kan se nettoprisindekset via Danmark Statistik. Du kan se om dit lejemål pristalsreguleres i lejekontraktens §11.


- Hvordan bliver jeg varslet i forbindelse med en huslejeregulering?
Lejerne får tilsendt en varslingsskrivelse senest 3 måneder før ikrafttræden, dog sendes pristalsreguleringen ca. 1-1,5 måned før.


Gebyrer
Der kan også komme gebyrer ud over huslejen. Det kan være, hvis du f.eks. ønsker at betale via indbetalingskort, får tilsendt ekstra p-kort, ved genfremsendelse af din lejekontrakt, ændring af navne på lejekontrakten eller manglende tilmelding til elforsyning, hvor Newsec skal opkræve og viderefakturere beløbet efterfølgende.

  • Betaling af husleje Du skal indbetale den aftalte husleje hver måned eller hvert kvartal i henhold til, hvad der er aftalt i lejekontrakten.
  • Betalingsservice Vi anbefaler, at du tilmelder din betaling til Betalingsservice. På den måde er du sikker på, at huslejen altid bliver betalt til tiden,
  • e-Boks Vi anbefaler, at du tilføjer Newsec som godkendt afsender til din e-Boks, så du modtager alle breve fra os elektronisk.

Kontakt os