17. august 2018, Newsec Advisory A/S

Et forlist projekt om et kombineret shoppingcenter og boligkompleks i Husum i København førte til, at en udvikler opsagde en fire år lang optionsaftale på en portefølje af fem erhvervsejendomme. Derefter gik en lynproces i gang, hvor Newsec Advisory i løbet af tre uger fandt frem til en ny køber.

I 2014 fik en børsnoteret projektudvikler en optionsaftale på erhvervsejendommen Frederikssundsvej 272 med flere – tilsammen 18.000 kvadratmeter, der skulle indgå i et ambitiøst projekt om et stort fusionscenter med integreret shoppingcenter og boliger på taget af centret. Et bærende element i planen var samtidig at bygge den allerede eksisterende Føtex på nabogrunden sammen med fusionscentret.

Lige før målstregen, fire år senere, hvor Københavns Kommune havde givet grønt lys og sendt projektet i offentlig høring, fik Føtex kolde fødder, og udvikleren følte sig nødsaget til at droppe projektet, da dets økonomi ikke længere hang sammen.

Sælger, der har erhvervet og udviklet ejendommene over et halvt liv, nærmer sig pensionsalderen og ønskede derfor hurtigt at finde en ny ejer til den tidligere industrigrund.

”Vi tog derfor straks kontakt til vores netværk af oplagte investorer, hvorfra der var en meget stor interesse, og efter cirka tre uger og fire bud på ejendommene havde vi en underskrevet købsaftale med De Forenede Ejendomsselskaber (DFE). Det gik exceptionelt stærkt, og en væsentlig faktor skal tilskrives muligheden for boligkonvertering i et område, hvor der er god efterspørgsel,” siger Louis Kjærgaard, seniorpartner i Newsec Advisory. 

DFE har beskæftiget sig med erhvervs- og boligejendomme i det storkøbenhavnske område i mere end 30 år. Selskabet agerer både udvikler, udlejer, administrator og sælger af egne ejendomme.

Hvad der skal ske med det store areal inklusiv 28.000 m² byggeret, som DFE har betalt et trecifret millionbeløb for, er endnu uvist, men allerede nu er man, i samarbejde med sælger, i gang med at se på udlejningsmulighederne.

Advisory Investering og projektudvikling Udlejning og salg

Kontakt

Brian Tretow-Loof Senior Partner, Head of Large Cap +45 40 20 78 70