Fra bioteknologi til byggestyring på Baldershøj i Ishøj

27. februar 2019, Newsec Advisory A/S

Salg af domicilejendom i Ishøj tog fart efter Newsec Advisory overtog salget af ejendommen sidste år. Trods et komplekst marked for industri- og logistikejendomme i Storkøbenhavn stod sælger fire måneder senere med flere bud på hånden.

Den netop solgte ejendom på Baldershøj 28 i Ishøj på 2.000 m² ligger i det veletablerede industrikvarter i Ishøj mellem Køge Bugt Motorvejen og Motorring 4. Kvadratmetrene er fordelt på ca. 1.300 m² kontor og ca. 700 m² lager inklusiv et produktionsafsnit med ca. 6 meters loftshøjde og to køreporte til gennemkørsel. Med andre ord er domicilet et typisk eksempel på en skræddersyet ejendom, som siden dens opførelse i 1994 har dannet ramme om udvikling og produktion af udstyr til forskellige storindustrier.

Det var civilingeniør Jan Hummer, der for 25 år siden fik bygget den hvide betonbygning til sin daværende virksomhed Toftejorg, som producerede roterende jethoveder udviklet til tankrensning, og som senere blev gentænkt som omrører til alle former for bioreaktorer. Med andre ord lykkedes det Jan Hummer at revolutionere procesudstyr til bl.a. bioindustrien, og i 2003 solgte han Toftejorg til den svenskejede industrivirksomhed Alfa Laval, som indtil i dag har været lejer af ejendommen på Baldershøj 28.  

”Jeg overlod salget af ejendommen på Baldershøj til Newsec Advisory medio 2018 og var meget tilfreds, da jeg et halvt år senere stod med en underskrevet købsaftale i hånden. I mine øjne har teamet formået at formidle salget af ejendommen inden for kort tid og trods udfordringer i markedet, fordi de er gået til opgaven med gå-på-mod og har håndteret hele salgsprocessen professionelt – fra værdiansættelse til gennemførsel af transaktion,” siger Jan Hummer, entreprenør og grundlægger af teknologivirksomheden Bawat. 

Modsatrettede interesser i spil

Den økonomiske tomgang for ejendomme i Storkøbenhavn er forsat lav – de seneste tal viser en arealmæssig tomgang på 2,9 procent. Nybyggede og ledige ejendomme, der er velegnet til industrielle og logistiske formål, og som er tæt på gode transportløsninger, er svære at finde.

Samtidig er mange lokalplaner ikke opdateret og står derfor i vejen for at bygge så højt, som markedet efterspørger i dag. Det betyder, at det er gamle ejendomme, der skal bruges til moderne formål, og som derfor kræver betydelige ombygninger, hvilket skaber modsatrettede interesser, da sælger som regel ikke supporterer ombygningen.

Rette ejendom for entreprenørvirksomhed i vækst

Det blev den voksende entreprenør- og byggestyringsvirksomhed Casadana i Brøndby, der slog til og købte ejendommen på Baldershøj.  

”Vi havde været på udkig efter en ejendom i længere tid, men efter vi indgik samarbejde med Newsec blev processen hurtig og nem. Jeg ser meget frem til, at vi snart kan flytte vores virksomhed fra Brøndby til Ishøj. Rammerne er ikke skræddersyet til os, men de passer rigtig godt til vores behov her og nu og rummer samtidig mulighed for virksomhedens fremtidige vækst. Der er plads til at samle alle mand på Baldershøj, og beliggenheden er perfekt i forhold til vores arbejdsområde, som er Øst for Storebælt og primært centreret omkring Københavnsområdet,” fortæller administrerende direktør i Casadana, Leif Storm Thøstesen. 

Newsec Advisory formidler salg og udlejning af lager- og produktionslokaler samt logistik- og industriejendomme i hele landet og har et tæt samarbejde med Newsec i resten af Norden og Baltikum. 

Advisory

Kontakt

Brian Tretow-Loof Seniorpartner, direktør, Head of Capital Markets +45 40 20 78 70