27. november 2018, Newsec Advisory A/S

Newsec Advisory blev i starten af 2018 udpeget til at rådgive den tidligere ejer af DT Group, Ferguson Nordic Holdings, om værdioptimering og exitstrategi for deres ejendomsportefølje i Danmark, Norge, Sverige og Finland. Newsec har gennem sin grænseoverskridende platform, og med støtte fra alliance-partner BNP Paribas Real Estate, gennemført salget af 40 individuelle ejendomme, som bl.a. talte 18 SILVAN-ejendomme og STARK-porteføljen. De forskellige transaktioner er gennemført inden for de sidste otte måneder, hvoraf den danske portefølje af Silvan byggemarkeder udgør den sidste større transaktion af Fergusons skandinaviske aktiver. 

Den netop solgte SILVAN-portefølje bestod af et grundstykke i Odense og 18 ejendomme fordelt over hele landet med majoriteten placeret i Storkøbenhavn – i alt et lejebærende areal på 89.000 m². Det efterlader to mindre ejendomme tilbage i Danmark, der forventes solgt inden årets udgang, hvorefter Ferguson har afhændet samtlige ejendomsbesiddelser i Norden.

"Ferguson har værdsat Newsec og BNP Paribas råd og support i forbindelse med vores afhændelse af en betydelig og kompleks ejendomsportefølje over hele Skandinavien. Processen blev håndteret professionelt og udført til tiden. Vi er meget tilfredse med resultatet og sætter pris på, at en stor del af den succes skyldes teamet, der forvaltede processen for os", siger Robert Goldsmith, vicegeneraldirektør, Ferguson.

Solgt til en international virksomhed rådgivet af Pears Global Real Estate

SILVAN-porteføljen omfattede individuelle ejendomme med et langsigtet udviklingspotentiale, og alle ejendomme udlejes til SILVAN på lejekontrakter af forskellig længde. Porteføljens størrelse og struktur resulterede i en signifikant investorinteresse, især fra internationale investorer, og blev til sidst solgt til en virksomhed, som forstod porteføljens langsigtede potentiale. Den endelige købspris er ikke offentliggjort, men den bogførte værdi af arealer og bygninger androg DKK 387 mio.

Stærkt tværnordisk Newsec-team

Kompleksiteten i Fergusons ejendomsportefølje, de mange transaktioner i hele Norden og gennemførelseshastigheden illustrerer styrken af ​​Newsecs pan-nordiske platform. Det rådgivende mandat krævede en præcis og grundig analyse af ejendomsporteføljen og underliggende værdier for, at Ferguson kunne træffe den bedste strategiske beslutning.

”Processen har været interessant på mange niveauer og fremhæver endnu engang værditilvæksten af ​​vores tætte samarbejde mellem de nordiske Newsec-kontorer. Dette set-up gav Ferguson et højt niveau af komfort og hjalp med at facilitere et højt transaktionstempo”, siger Brian Tretow-Loof, Head of Transactions i Newsec Advisory Danmark, og fortsætter:

”Vores 360 graders rådgivning, fra værdiansættelse til exitstrategi og forhandling med investorer, har endnu engang vist, at Newsec mestrer de mest komplekse transaktioner. En af flere udfordringer har været detail-eksponeringen, men en gennemsøgning af markedet, og det at vi har præsenteret porteføljen internationalt medvirkede til, at vi fik identificeret den rette investor. Udover at vi nu er lykkedes med transaktionen, har SILVAN-porteføljen i sig selv været meget interessant at arbejde med på grund af de særlige karakteristika og sjældne størrelse på det danske detailmarked”.

Ferguson har på den juridiske side været rådgivet af Klar Advokater.

Advisory Investering og projektudvikling Vurdering og analyse Udlejning og salg

Kontakt

Morten Jensen Senior Partner, CEO, Head of Advisory Denmark +45 51 68 78 88