11. november 2019

Fra 1. marts 2020 skal Newsec Property Asset Management varetage ejendomsadministration af Sampensions samlede ejendomsportefølje i Danmark. Aftalen omhandler en portefølje på mere end 200.000 kvadratmeter fordelt på 23 ejendomme, hvori der indgår både bolig- og erhvervsejendomme.

Den strategiske samarbejdsaftale mellem Sampension og Newsec omfatter alle ydelserne i en full service-ejendomsadministration, herunder rapportering, boligudlejning og driftsledelse af alle ejendomme. Aftalen er af længere varighed, og i Newsec ser man frem til blive en vigtig partner i udviklingen af pensionsselskabets ejendomsportefølje.

”Vi er rigtig stolte over at kunne byde Sampension velkommen som ny kunde og samarbejdspartner, og vi glæder os til at vise, hvad vi kan som det største ejendomsforvaltningsselskab på det nordiske marked. Vi ser frem til at få en vigtig rolle i at sikre en sund udvikling af ejendomsporteføljen ud fra Sampensions strategiske og kommercielle mål,” siger administrerende direktør i Newsec, Thomas Kempf.

I Sampension er man glade for, at man med aftalen har lagt et stærkt fundament for det fremtidige samarbejde med en ny ejendomsforvalter.

”Vi er meget tilfredse med aftalen, vi har indgået med Newsec. For os har det været et afgørende parameter at finde en partner, der har høj leverancesikkerhed på en lang række vigtige services inden for administration, management, udlejning og drift. På samme tid har Newsec et solidt setup, som kan sikre os effektive samarbejdsrelationer og de rette kompetencer til at drive den videre udvikling af vores ejendomsportefølje,” siger Head of Real Estate & Infrastructure i Sampension, Søren Vendelbo Jacobsen.

Perspektiver i digitale løsninger

Samarbejdsaftalen omhandler i første omgang kerneydelserne inden for ejendomsadministration, boligudlejning og drift, men administrerende direktør i Newsec, Thomas Kempf, ser derudover store muligheder i samarbejdet med Sampension:

”Vi har et naturligt langsigtet perspektiv i vores branche, og det er bestemt ikke hver dag, at store institutionelle investorer skifter ejendomsforvalter. Derfor ser vi det også som en unik mulighed for at arbejde med en stor ejendomsportefølje, og vi er stærkt fokuserede på at levere værdiskabende løsninger for Sampension fra første dag. Samtidig ønsker vi at udvide vores samarbejde på sigt, ikke mindst ved at gå sammen om at drive den digitale udviklingsrejse i ejendomsbranchen, hvor vi har en række løsninger, der digitalt kan understøtte Sampensions governance og analytiske tilgang til markedet,” siger Thomas Kempf.

Sampension har globalt ejendomsinvesteringer for ca. 20 mia. kr. Den udenlandske del fortsætter under de nuværende forvaltere.