Stor interesse for EjendomDanmarks hovedsæde

29. april 2019

Udviklings- og anvendelsesmulighederne for EjendomDanmarks netop solgte hovedkontor beliggende på hjørnet af Nørre Voldgade og Vester Voldgade var mange, hvorfor Newsec Advisory anbefalede at udbyde ejendommen i en åben salgsproces. Den yderst synlige ejendom over for Jarmers Plads skal fortsat anvendes til kontor, selvom den har fået ny ejer.

Efter 83 år på samme adresse har EjendomDanmark valgt at skifte deres hovedkontor ud med mere moderne rammer uden endnu at vide hvor. For selvom ejendommen på Nørre Voldgade fremstår i meget flot stand, opfylder den ikke længere interesseorganisationens behov.

Fornuftig salgsvurdering

Ejendommen er tegnet af arkitekt Rasmus Rue, som også står bag De Grå Stokke i Nyboder, og opført i nationalromantisk stil, som de flotte udsmykninger afslører. I 1936 overtog EjendomDanmark ejendommen, som består af fem etager, stueplan og en kælder på et samlet areal på 1.892 kvadratmeter. De forskellige etager er indrettet med flere rum, hvorfor ejendommen også kunne konverteres til f.eks. bolig eller hotel.

”En ejendom som denne er særlig interessant at arbejde med, fordi der er så mange forskellige muligheder for den fremtidige anvendelse, og dermed vil der alt andet lige være flere mulige købere. Vi rådgav EjendomDanmark til at udbyde ejendommen i en åben proces for at opnå en bred markedsafdækning i en struktureret salgsproces. Og vi kan konstatere, at resultatet stemmer ret godt overens med vores forventninger,” siger Brian Tretow-Loof, direktør i Newsec Advisory i Danmark.

Fortsat interesse for kontordomiciler

Det er det danske investeringsselskab København City, som har købt den historiske ejendom fra 1904, og som også har valgt at bibeholde dens nuværende funktion i stuetagen i form af restauration og fortsat kontor i resten af ejendommen.

”Selvom vi ser et stigende antal af mindre virksomheder, der er tiltrukket af fleksible kontorhoteller med korte lejekontrakter, så vælger flere af de mellemstore virksomheder fortsat de klassiske kontordomiciler – især inden for de kreative og rådgivende brancher er der stor efterspørgsel på centralt beliggende kontorer i København og Aarhus,” slutter Brian Tretow-Loof.

I forbindelse med salget indgik EjendomDanmark en lejekontrakt med køber om at forblive i ejendommen, indtil et nyt hovedkontor er fundet.

Brian Tretow-Loof Direktør, Seniorpartner, HD, MDE, MRICS +45 40 20 78 70