TDC får endnu en kommunal forvaltning i Telefonhuset

Newsec Advisory har endnu en gang bistået TDC og formidlet udlejningen til begge forvaltninger, der nu disponerer over i alt 16.000 m²

03. juli 2020

Det karakteristiske Telefonhus på Borups Allé 43 i København får flere nye beboere, når Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune flytter ind i telefoncentralen, hvor Socialforvaltningens Borgercenter Handicap flyttede ind sidste år.

Den grå ejendom med det iøjefaldende tårn på godt 100 meter beliggende ud til Bispeengbuen i København er opført i 1959 som telecentral for KTAS, Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab, der senere blev til TeleDanmark, og som i 2000 skiftede navn til TDC Group. Telefoncentralerne, som tidligere var bemandede, er i takt med den teknologiske udvikling blevet digitaliserede og kræver derfor ikke så meget plads som førhen – og med nogen ombygning og nyindretning giver det plads til nye lejere.

Optimering af TDC’s ejendomme

Telefonhuset på Borups Allé, også kaldet BOA-centralen, er en relativ stor ejendom på samlet over 40.000 m². Over 600.000 kabler er samlet i ejendommen, der er et af Europas største krydsfelter for data- og telekommunikation, men selvom de tekniske anlæg fortsat er en del af ejendommen, så fylder teknikken ikke nær så meget som tidligere. Det har medvirket til, at arealer frigives til anden anvendelse – NEWSEC har f.eks. udlejet 1.500 m² i stueetagen til fitnesscentret REPEAT. Men de ledige arealer konverteres primært til kontor og med en central og synlig beliggenhed, tæt på 2 metrostationer og til en rimelig leje og totaløkonomi, var udlejning til offentlig anvendelse ikke overraskende.

”Vi er de seneste år lykkedes med at optimere nogle af vores større ejendomme – heriblandt Borups Allé 43, hvor store arealer med tekniske formål konverteres til primært kontorlokaler til gavn for andre virksomheder. Vi vil altid have en tilknytning til Telefonhuset, idet vores tekniske anlæg er afgørende for vores teletekniske infrastruktur og fortsat vil forblive her. Der er dog ingen tvivl om, at ejendommen over tid har udviklet sig fra at være et domicil, til et flerbrugerhus med forskellige lejere, da vi ikke længere har det samme arealbehov,” siger Allan Holst Jensen, Vice President FM & Real Estate i TDC.

Lejere vil have central beliggenhed og nem adgang

Newsec Advisory der igennem flere år har rådgivet TDC om optimering af ejendomme og lejemål rundt omkring i landet. Heriblandt er TDC’s tidligere domicilejendom i Aarhus, en ejendom i Rungsted solgt for TDC Pension, samt adskillige arealer i hovedkontoret på Teglholmen i København SV, der alle er udlejet til nye lejere. For ejendommen på Borups Allé er der tale om en relativ markant bygning med gode reelle kontorfaciliteter, som ligger synligt ved indgangen til København – og det er netop attraktivt for mange kontorlejere – såvel offentlige som private.


”Vi ser i øjeblikket en stigende efterspørgsel på alle typer af kontorer, som er centralt beliggende. Hertil kommer et krav om nærhed til transportmuligheder – og helst i gåafstand – så ansatte, besøgende og kunder nemt kan komme til og fra beliggenheden, da parkeringsforhold ikke overraskende er begrænsede i de største byer. Netop Telefonhuset ligger i et spændende område med en ny metrostation, og hvis planerne om at grave Bispeengbuen ned og genetablere åen, der løber under vejen, bliver en realitet, vil der opstå et nyt bykvarter på Nørrebro, og det vil selvsagt højne interessen og værdien for de omkringliggende ejendomme,” fortæller Brian Tretow-Loof, direktør i NEWSEC Advisory i Danmark.

Det forventes at den nye forvaltning flytter ind på Borups Allé omkring nytår, hvor indretningen af lejemålet er fuldendt.

Brian Tretow-Loof Direktør, Seniorpartner, HD, MDE, MRICS +45 40 20 78 70

Vil du vide mere?

Nyhedsbrev Tilmeld >>
Analyser Se flere>>
Solgte / udlejede ejendomme og lejemål. Se flere >>
Salg & udlejning - rådgivning Læs mere >>